Om oss

Jag som startat Dots and whatnot design studio heter Malin Ekhult och är i grunden en grafisk formgivare och förpackningsdesigner som alltid älskat mönster.

Min blick har så länge jag kan minnas alltid fångats av färgstark och fantasirik formgivning, jag har samlat på inspirerande tidningsurklipp, vecklat ut förpackningar för att se hur dom är vikta och plockat isär mönster med ögonen och fascinerats över deras uppbyggnad.

Det är med den nyfikenheten och starka kärlek till grafisk design, mönsterformgivning och förpackningsdesign som jag startade Dots and whatnot design studio år 2016.

Min designstil är oftast färgstark och fantasirik men det är svårt att placera mig i ett fack efter som jag är en experimentell person och det återspeglar sig även i min formgivning.

Jag håller kurser via Studieförbundet vuxenskolan, en folkbildningsorganisation vars idé och verksamhet är starkt förankrad i demokrati, jämställdhet, humanism och inte minst hållbarhet. För mig är det viktigt att personlig utveckling och ny kunskap inte ska vara en klass fråga utan en fråga om intresse.

Vad vi erbjuder

På Dots and whatnot jobbar vi med mönsterformgivning, mönsterrepro, grafisk formgivning och förpackningsdesign.

Vi hjälper företag och privatpersoner att få sina mönster klara för produktion, skapar logotyper, grafiskt material och förpackningslösningar samt håller kurser och workshops i mönsterformgivning och kreativt skapande.

Egen försäljning och specialgjorda produkter.
Vi formger även egna mönster och grafisk design som ni hittar till försäljning i vår webbutik. Med miljön i åtanke trycker vi inte upp stora upplagor av vår egen design utan producerar dom flesta av våra varor först efter kunden lagt en beställning, det innebär även att vi erbjuder hjälp med special justeringar för att passa just dig och ditt ändamål. Vi kan även göra privata beställningsjobb i mån av tid, här är ett exempel på ett specialbeställt mönster av människans bästa vän Åke.

En fråga vi ofta får är, vad är mönsterrepro?
Själva ordet mönsterrepro är egenpåhittat ord men baseras på ordet repro, att reproducera någonting, och det som skiljer oss från andra repro företag är att vi är specialister på mönster, vilket skiljer sig från vanlig grafisk formgivning.

Vi hjälper både företag och privatpersoner att göra i ordning deras mönster inför produktion, vissa behöver bara hjälp med att kolla att allt står rätt till medan andra behöver hjälp med hela paketet från att digitalisera en skiss och få det till en färdigt repeterande original.

I dag är det lättare och billigare än någonsin, även för privatpersoner, att trycka upp sina mönster på exempelvis tapet eller metervara. Många tycker det är super kul att få styr över både färg och formval så att produkten blir precis som dom vill. Vi hjälper till i alla stegen och fungerar även som ett bollplank under hela processen, och vill man lära sig göra egna mönster är man varmt välkommen att anmäla sig till någon av mina kurser eller beställa en egen workshop, och då behöver man vara minst fem personer.

Framtidsvisionen


Framtidsvisionen för Dots and whatnot är att skapa en Svensk mönster hubb och nätverksmöjlighet som är till för alla människor som på ett eller annat sätt är intresserade av mönster. I detta forumet ska man som egen indie designer både kunna inspireras, utvecklas och licensera sina mönster till större företag eller sälja sina mönster på olika produkter till privatpersoner och små företag.