Avtalsvillkor

Här under följer Dots and whatnots avtalsvillkor.

Det som är viktigt att komma ihåg är att det inte är ånger- eller bytesrätt på beställningsvaror. Eftersom vi på Dots and whatnot Designstudio alltid har miljön i åtanke så producerar vi de flesta av våra varor först efter kunden har lagt en beställning, det innebär att det inte är ånger- eller bytesrätt på dessa varor.  Däremot om varan på något sätt skulle vara defekt så ersätts kunden med en ny vara eller pengarna tillbaka. Mer om det under rubriken ÅNGERRÄTT.


ALLMÄNT
FÖRETAGSINFORMATION & KUNDSERVICE
BESTÄLLNINGSINFORMATION
BESTÄLLNINGSVARA
PRISER OCH AVGIFTER
BETALSÄTT
FRAKT OCH LEVERANS
ÅNGERRÄTT
BYTESRÄTT
REKLAMATION
OUTLÖSTA PAKET
SKADOR PÅ PAKETET
RETUR
ÅTERBETALNING
TVIST
BEDRÄGERI
RESERVATION
FORCE MAJEURE
PERSONUPPGIFTER (GDPR)
COOKIES


ALLMÄNT

Med benämningarna ”vi, våra, vårt och oss” nedan avses Dots and whatnot Designstudio.

För att kunna registrera ett användarkonto hos oss eller kunna köpa produkt(er) genom vår sajt måste du vara 18 år. Om du är under 18 år måste du ha målsmans godkännande, vi hänvisar till Föräldrabalken. Genom köp av produkt(er) ur vårt sortiment eller registrering av användarkonto hos oss godkänner du våra vid var tid gällande Allmänna villkor och intygar därmed att de uppgifter som du lämnar om dig själv är riktiga. Vi har rätt att ensidigt ändra dessa Allmänna villkor och de eventuella förändringar som vi gör träder i kraft tidigast 30 dagar efter det att de justerade villkoren har gjorts tillgängliga på vår sajt.

FÖRETAGSINFORMATION & KUNDSERVICE

Öppettider
Kundtjänst har öppet måndag-torsdag kl. 14-16.
Utöver det svarar vi i mån av tid.
Mail besvaras vardagar inom 48 timmar.

Telefon
073-262 84 19

E-postadress
info@dotsandwhatnot.com

Adress
Dots And Whatnot
Skyttegatan 34
SE-343 71 Diö

BESTÄLLNINGSINFORMATION

När du genomfört en beställning skickas en beställningsbekräftelse till den e-postadress du uppgav i kassan. I e-postmeddelandet finns all information kring din beställning, som fakturaadress, leveransadress, produkter, priser och fraktkostnad. Om något är fel i beställningen, bör du kontakta oss omedelbart via e-post (info@dotsandwhatnot.com).
Du måste vara 18 år eller har målsmans godkännande vid beställning.

BESTÄLLNINGSVARA

För beställningsvaror gäller inte ånger- eller bytesrätt.

Efter som vi på Dots and whatnot Designstudio alltid har miljön i åtanke så producerar vi de flesta av våra varor först efter kunden har lagt en beställning, det innebär att det inte är ånger- eller bytesrätt på dessa varor.

PRISER OCH AVGIFTER

Priserna i butiken anges i SEK (svenska kronor), alla priser är inklusive 25 % moms.

Våra priser och avgifter kan ändras av omständigheter som vi inte råder över, till exempel väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms. Om momsen ändras förbehåller vi oss rätten att justera våra priser och avgifter med motsvarande belopp

Vi reserverar oss för feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset.

 

AKTUELLA PRISER

Fraktavgift vid leveransadress inom Sverige

49 kr (om inget annat anges)

Fraktavgift vid belopp över 599 kr

0 Kr

Outlösta paket

395 kr

Om ni angett fel leveransadress

99 kr

Returfrakt

Kunden står för returfrakten (Klicka här för att läsa mer om fria returen via Pay Pal)


BETALSÄTT

Pay Pal
Fri retur, Klicka på länken för att få veta mer om den fria returen via PayPal.

Swish

Banköverföring

FRAKT OCH LEVERANS

Priserna på hemsidan är angivna exklusive frakt, fraktkostnaden betalas av kund om inget annat anges och meddelas i samband med beställningen. 

Många av våra produkter produceras efter du har gjort din beställning och har därmed en leveranstid på upp till 14 dagar.

Om det skett förseningar i din leverans (utan att vi meddelat dig om längre leveranstid) så ska du kontakta oss direkt via e-post (info@dotsandwhatnot.com).


ÅNGERRÄTT

Enligt distansavtalslagen har du 14 dagars öppet köp och bytesrätt på felfri vara från den dagen då du mottagit varan. Det innebär att om du ångrar en beställning du gjort hos oss har du rätt att lämna tillbaka den för att byta till en annan eller få pengarna tillbaka.

Produkten skall vara i säljbart skick i obruten och oskadad förpackning.
Återbetalning av returnerat paket sker inom 14 dagar
Vid nyttjande av ångerrätt står du för returfrakten.

NÄR GÄLLER INTE ÅNGERRÄTTEN?
Ångerrätten gäller inte för REA-varor, beställningsvaror eller varor vars plombering har brutits, band- och ljudupptagningar där plombering har brutits, varor som tappar sitt värde (exemeplvis livsmedel) vid leverans.

Du kan läsa mer under rubriken BESTÄLLNINGSVARA

Kontakta kundservice om du har några frågor så hjälper vi till med returuppgifter (info@dotsandwhatnot.com).


BYTESRÄTT

Du äger rätt att byta beställd vara inom 14 dagar efter att varan mottagits. Detta gäller ej på rea-varor eller beställningsvaror, Du kan läsa mer om beställningsvaror under rubriken BESTÄLLNINGSVARA.

Produkten skall återlämnas oanvänd och vara i säljbart skick i obruten och oskadad förpackning. Maila oss på info@dotsandwhatnot.com för att få retursedel. Vi står ej för frakten.


REKLAMATION

Hanteringen av reklamationer tillämpas enligt Konsumentköplagen.

Om du tar emot en vara som det är något fel på vill vi att du så snart som möjligt kontaktar oss på info@dotsandwhatnot.com. Observera att du måste lämna ett meddelande till oss med information om felet ”inom skälig tid” efter det att du upptäckt det. Om du reklamerar inom två månader från det att du upptäckt felet har du reklamerat inom skälig tid. Skickar ni med foton på skadan/felet i mailet så snabbar det på processen.

När vi mottagit den vara som du vill reklamera kommer vi att ta ställning till om det rör sig om ett fel på varan. Om det rör sig om ett fel kommer vi att ersätta dig så snart som möjligt och inte senare än inom 30 dagar från det att vi mottog varan från dig. Om det är möjligt ersätts reklamationen med en ny vara. Skulle det inte gå att ersätta varan eller avhjälpa felet får ni pengarna tillbaka.

Du betalar själv returfrakten.


OUTLÖSTA PAKET

Ni har upp till två veckor på er att hämta ut ert paket vid beställning. Skulle ni inte hämta ut paketet inom den tiden skickas det automatiskt tillbaka till oss. Ej uthämtat paket räknas inte som hävning av ditt köp. Du måste enligt svensk lag alltid meddela oss vi nyttjande av ångerrätt, reklamation, byte eller retur av din beställning.

För ej uthämtade beställningar som returneras till oss fakturas ni som kund på 395 kr.  Obetalda fakturor skickas vidare till inkasso.


SKADOR PÅ PAKETET

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.


RETUR

Du måste skicka tillbaka varan inom 14 dagar från det att du anmält din retur. Du skickar tillbaka varan till adressen som ges i mailet när du anmäler din retur. Du står själv för returfrakten. Komihåg, för din egen skull, att ta kvitto på din försändelse.

Om vi har gjort en felexpediering behöver du inte stå för några avgifter avseende returfrakt.

Om du anger fel leveransadress som leder till att vi får tillbaka försändelsen
så tillkommer en extra avgift på 75 kr för frakt och extra administration.

ÅTERBETALNING

Återbetalning sker inom 14 dagar från det att vi mottagit varan.

TVIST

Vi följer alltid Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Vid tvister som vi inte lyckas lösa, rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna reklamationsnämnden, www.arn.se eller Box 174, 101 23 Stockholm.

För information om vilka rättigheter du som har som konsument rekommenderar vi dig att besöka Konsumentverkets hemsida www.konsumentverket.se.

BEDRÄGERI

Vi samarbetar med polis vid bedrägeri och polisanmäler alla bedrägerier och dataintrång samt försök till sådana. Vi förbehåller oss rätten att neka eller häva ditt köp i det fall vi har skäl att misstänka bedrägerier, dataintrång och/eller annan sorts missbruk av vår sajt.

RESERVATION

Då olika skärmar och individuella skärminställningar påverkar färgåtergivning kan vi inte garantera att färgnyanserna på varorna stämmer överens med de bilder som visas när du som konsument besöker vår nätbutik. Om du vill veta exakta färgvärden kan du maila kundtjänst (info@dotsandwhatnot.com) och be om mer information.

På grund av att vissa varor är beställningsvaror och kan ha tagits ur produktion eller av någon annan anledning inte längre är möjliga oss att leverera är beställning inte bindande för oss förrän vi har skickat ut en orderbekräftelse till kunden.

Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna vid omständigheter som vi inte rår över, så som valutaförändringar, höjda inköps- eller tillverkningspriser eller höjd moms. Vi förbehåller oss även rätten att annullera beställningar där varan är uppenbart felaktigt prissatt.


FORCE MAJEURE

Om vi eller någon av våra samarbetspartners blir utsatt för Force Majeure är vi befriade från påföljd att fullgöra vissa förpliktelser om omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörande gentemot kunderna.

Befriande omständigheter är bland annat, ny eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning, krig, krigsliknande händelser, revolution, uppror, någon myndighetsåtgärd, strejk, lockout, blockad, naturkatastrof, brand, översvämning, transportstörningar, leveransförbud och liknande

I Force Majeure ingår åtgärder eller underlåtenhet från myndighet och myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, till exempel beslut om varningstexter, försäljningsförbud med mera eller en onormal nedgång i marknaden.

PERSONUPPGIFTER (GDPR)

25 maj 2018 ersätts Personuppgiftslagen (PUL) med Dataskyddsförordningen (GDPR).

Vi är ansvariga för behandling av de personuppgifter som du lämnar till oss såsom namn, adress, personnummer, mobil- och telefonnummer samt e-postadress. Vi kommer att behandla dina personuppgifter för att kunna administrera dina inköp, för marknadsföringsändamål genom bland annat elektroniska kommunikationstjänster samt för att kunna utveckla våra produkter och tjänster.

Som ett led i vår marknadsföring analyserar vi uppgifter, däribland personuppgifter, kring dina inköp och din aktivitet på våra sidor, på sociala nätverk samt på vår sajt (för information om de cookies vi använder oss av se följande länk cookies) Vi kommer exempelvis att behandla dina personuppgifter för att med hjälp av Google Analytics kunna anpassa de annonser och erbjudanden som du ser utifrån information om ditt tidigare surfande samt för att kunna utveckla våra produkter och tjänster. 

Eftersom vi använder oss av Google Analytics kommer dina personuppgifter även att lämnas ut till Google. Med anledning av detta kan dina personuppgifter komma att vidarebefordras till, och lagras på, Googles servrar som finns placerade runtom i världen. Dina personuppgifter kan således komma att hanteras på en server som är placerad i ett annat land än där du bor. Google kan även komma att överföra dina personuppgifter till tredje man för det fall det krävs enligt lag eller när sådan tredje man behandlar informationen på uppdrag av Google. Google sammankopplar inte din IP-adress med några andra personuppgifter som Google kan ha lagrat om dig.

Uppgifter som vi analyserar kan exempelvis vara din IP-adress, senast gjorda inköp, betalsätt och annan information som du har lämnat till oss som kund. Vi kan komma att spara dina personuppgifter upp till tre år efter det att ditt kundförhållande med oss har upphört för marknadsföringsändamål enligt ovan. Vi ser dig som kund under den tid som din garantitid löper på produkt(er) som du har köpt av oss. Genom köp av produkt(er) ur vårt sortiment eller registrering av användarkonto hos oss samtycker du till sådan behandling av dina personuppgifter som anges ovan. Du kan helt eller delvis återkalla ditt lämnade samtycke genom skriftligt meddelande till oss på nedan angivna adress.

Det är frivilligt att lämna personuppgifter. Om du inte vill att dina personuppgifter ska användas för direktmarknadsföring ber vi dig att antingen ringa oss på telefonnummer 073-262 84 19, mejla till oss på info@dotsandwhatnot.com eller skriva till Dots and whatnot | skyttegatan 34 | 34371 DIÖ, och meddela oss detta. Du har som kund rätt att efter skriftlig begäran till oss på ovan angivna adress få information om vilka personuppgifter som vi har registrerat om dig och hur dessa uppgifter används. Du har även rätt att begära att vi rättar eller tar bort felaktiga uppgifter om dig.

COOKIES

Enligt lag ska besökare på en webbplats i integritets-syfte få information om att cookies används.

En cookie är en textfil som den webbplats som du besöker begär att få spara på din dator (obs. med dator avses även läsplatta och smarttelefon om inget annat framgår) och som gör det möjligt att identifiera dig som besökare på en webbplats. Den information som finns i cookien kan användas för att följa ditt surfande på webbplatser som använder samma typ av cookie och därigenom kan exempelvis erbjudanden som visas anpassas för dig.

Läs mer om Cookies här eller på post och telestyrelsens hemsida